Home
Beijing
Xi'an
Xiahe
Chengdu
Lijiang
Dali
Kunming
Yangshuo
Hong Kong
Dino in China
Home Tim en Petra

Hong Kong

 

Vrijdag 4 augustus 2006

De nacht in de trein was niet geweldig. Het was bloedheet, er warenmuggen en de trein stopte vaak en lang om passerende en tegemoetkomende treinen door te laten. ’s Morgens kwam de tandarts nog wat dieetadvies halen voor zijn diabetes. Ook één van de andere coupé-genoten kwam nog even een praatje maken. Toen we bijna in Guangzhou waren, werden er visitekaartjes uitgewisseld en daarna ging iedereen zijn eigen weg. In de stromende regen hebben we in Guangzhou een taxi gezocht die ons naar het East Station kon brengen.

Aangezien de trein uit Guilin bijna anderhalf uur vertraging had, hoefden we in Guangzhou niet heel lang te wachten. De procedure voor het instappen was vergelijkbaar met die op het vliegveld. Aangezien Hong Kong nog steeds een autonome regio is binnen China, moesten we eerst via de douane en hebben we China dus officieel verlaten. Na de douane werden we een tijdje in een wachtruimte gelaten en om 10.40 uur mochten we de trein in.Het was een zeer comfortabele sneltrein met airco en catering. In ruim anderhalf uur werden we naar Hong Kong vervoerd. Daar werden we, na gecontroleerd te zijn op vogelgriep, losgelaten in het stadsdeel Kowloon. Daar hebben we eerst onze resterende Chinese RMB omgeruild voor Hong Kong-dollars en daarna hebben we ons per taxi naar het hotel laten brengen.

Na ons wat opgefrist te hebben, zijn de de omgeving een beetje gaan verkennen. Via Nathan-road zijn we naar de haven gewandeld en daar hebben we bij McD. Een bakje frietjes genuttigd. Vervolgens zijn we met de Star Ferry naar Hong Kong-Island gevaren. Vanaf de boot had je en mooi uitzicht over de skyline van Hong Kong. Aan de andere kant hebben we wat gedronken en daarna zijn we weer met de boot teruggegaan. Na een wandeling langs het water en over de Star Avenue (de Chinese Walk of Fame) zijn we op zoek gegaan nar een restaurant.

Zaterdag 5 augustus 2006

Onze laatste dag in het Verre Oosten zijn we begonnen met een bezoekje aan het station van de Airport-Express-train. Bij nader inzien bleek het toch iets verder dan gedacht dus met bagage was het geen goed idee. Daarna hebben we bij Delifrance lekker ontbeten. Zo konden we met een goede bodem met de Peaktram naar de top van Victoria Peak. Van daaruit had je een schittend uitzicht over Hong Kong. Ook hebben we een wandeling van zo’n drie kilometer gemaakt rond de top van Victoria Peak. Toch apart dat je midden in een stad met meer hoogbouw dan in New York rondloopt in een bos met bomen die bij ons alleen in Burgers’ Bush voorkomen!

   

Nadat we met steile tram weer beneden waren gekomen, hebben we nog een bezoek gebracht aan een openbare dierentuin met botanische tuin. Daar hebben we een uurtje rondgekeken en toen hebben we de Ferry terug genomen naar Kowloon. Na wat verse dollars te hebben gehaald, zijn we terug gegaan naar het hotel om onze rugzakken alvast in te pakken. Daarna hebben we om zeven uur nog een hapje gegeten en om acht uur stonden we weer op de Avenue of Stars voor de lichtshow. Deze viel helaas wat tegen maar de skyline van Hong Kong by Night was verder wel weer de moeite waard.

Zondag 6 augustus 2006

Toen we om half zeven opstonden, kwamen er al SMS’jes binnen van mensen die ons alvast een goede reis toewensten. Die reis begon met een rit naar het treinstation. De taxichauffeur wilde ons voor $200 ook wel naar het vliegveld brengen maar gezien zijn rijstijl waren we blij dat we dat niet gedaan hebben. Op het station konden we al inchecken voor onze vlucht naar Helsinki en ook konden we daar onze bagage al achterlaten. Daarna konden we per Express-trein naar het vliegveld. Daar kwamen we om half acht aan en dus hadden we tijd genoeg om nog even te ontbijten.

Ondanks dat we een uur te laat vertrokken, waren we uiteindelijk toch netjes na een vlucht van bijna tien uur op tijd in Helsinki. Tijdens de vlucht kregen we twee keer een warme maaltijd. Rijst met vlees en groente is echter niet ons ideale idee van een ontbijt. Het middageten daarentegen was beter. Verder was het gewoon een lange saaie vlucht. In Helsinki moesten we een uurtje wachten en daarna vlogen we door naar Amsterdam. Daar spraken we nog even met een stel dat we al ruim een week overal tegen komen. Ook zij waren op pad met OutSight en hadden vergelijkbare ervaringen opgedaan.

Toen we na lang wachten eindelijk alle bagage hadden, konden we op zoek naar het ontvangstcomité. Dit was snel gevonden en wat volgde was een snelle, ontspannen rit naar Venlo. Moe maar voldaan waren we om 21.00 uur weer in ons eigen huisje. Het was een prachtige reis waar we nog lang met veel plezier aan terug zullen denken.

Omhoog

Click for Hong Kong, Hong Kong Forecast