Home
Luuk
Evi
Reizen
Scopias
Gastenboek

Meivakantie 2008

Voor het eerst sinds jaren hadden we weer eens twee weken meivakantie. De ideale gelegenheid om er weer eens met de tent op uit te trekken. De bestemming bleef lang onbekend omdat we graag ergens naar toe wilden waar het mooi weer was. Op het laatste moment werd besloten om richting Barcelona te gaan.

Zaterdag 26 april

Omdat we vrijdagavond pas om drie uur thuis waren na de "Bergrace by night" in Wageningen, vertrokken we pas tegen tien uur richting de zon. Tegen beter weten in besloten we eens te kiezen voor de A73. Dat ging dus behoorlijk mis omdat alle sluipwegen rond Roermond waren afgesloten zodat we alleen via de "officiŽle" route om de tunnels heen konden. Toen we vervolgens ook nog eens bij Maastricht in de file terecht kwamen, hadden we het wel weer gehad met het Nederlandse verkeer. Gelukkig was het in BelgiŽ, Luxemburg en Frankrijk beter geregeld. We reden weliswaar in een lange file van Nederlandse sleurhutten maar dat schoot ten minste wel een beetje op. Na een tussenstop voor benzine in Luxemburg en stop voor wat broodjes, kwamen we om een uur of vijf in de buurt van Beaune. Daar werd een camping opgezocht en na de tent opgezet te hebben, zijn we op zoek gegaan naar een supermarkt. Die was snel gevonden en 's avonds hebben we lekker een biefstukje met ratatouille gegeten.

Zondag 27 april

Omdat de weersvoorspellingen voor maandag zeer slecht waren, besloten we (in tegenstelling tot al onze landgenoten op de camping) vandaag niet verder te rijden maar van de zon te gaan genieten. Toen we, na lekker uitgeslapen te hebben, op pad gingen om de markt in een nabijgelegen dorpje te bezoeken, was het al na twaalf uur. De markt was toen natuurlijk al lang afgelopen dus keerden we onverrichter zake terug naar Beaune. Daar hebben we wat door het stadje gedwaald en op een terras in de zon een heerlijk drie gangen menu gegeten. Slakken vooraf, Boeuf Bourguignon als hoofdgerecht en nog een lekker toetje na. De rest van de middag hebben we lui in de zon gelegen. 's Avonds kregen we nog een flinke onweersbui op ons dak zodat maandag alles nog nat was toen we moesten inpakken.

Maandag 28 april

De weermensen kregen een keer gelijk. Vandaag was het waardeloos weer. Gelukkig moesten we nog zo'n 800 kilometer rijden dus hadden we er niet zo veel last van. Het schoot lekker op en we waren dan ook mooi op tijd in Spanje. In de Dominicus-reisgids vonden we een camping in een klein dorpje vlak bij Barcelona; El Masnou. De camping was voor de afwisseling eens snel gevonden en ze hadden nog voldoende plaatsen vrij. We vonden een leuk plekje op het hoogste terras. Daar hebben we eerst de natte spullen te drogen gelegd en daarna hebben we alles weer ingericht. Daarna hebben we boodschappen gedaan en wilden we gaan koken. Dit ging niet geheel vlekkeloos. Eerst deed het fornuis het niet en bleek de vlam niet aan de bovenkant maar aan de onderkant van het fornuis te branden. Dit vonden we toch een beetje gevaarlijk dus hebben we het ding maar weggegooid. Koken kunnen we tenslotte ook prima op het eenpitsgeval. Daarnaast begon het ook nog eens te regenen toen Petra de zalm wilde gaan bakken. Aangezien er toen binnen gekookt moest worden, rook de tent de volgende dagen naar gebakken zalm en gerookte spekjes....

Dinsdag 29 april

Na lekker uitgeslapen te hebben, hebben we in de zon ontbeten en daarna zijn we El Masnou eens gaan verkennen. Het is een dorpje van niks maar ligt wel leuk tegen de berghelling geplakt. We hebben er een uurtje rondgewandeld, op zoek naar het centro commercial dat overal aangegeven stond. Toen we het uiteindelijk gevonden hadden, bleken we er al met de auto langs gereden te zijn..... Nadat we boodschappen gedaan hebben, hebben we de rest van de dag in de zon gelegen. Tim heeft nog geprobeerd een stukje te rennen maar toen hij na tien minuten zijn linker kuitspier verrekte, hield hij het voor de rest van de vakantie verder maar voor gezien.

Woensdag 30 april

Na weer lekker uitgeslapen te hebben, zijn we om half twaalf met de trein naar Barcelona vertrokken. Het station ligt op vijf minuten lopen van de camping en na twinitg minuten sta je zo midden in het centrum van de stad. Na een bezoekje aan het VVV-kantoor zijn we over de Ramblas naar de haven gewandeld. Daar hebben we Columbus bekeken en zijn we vervolgens doorgewandeld naar het aquarium. Daar hebben we een uurtje vissen gekeken en daarna hebben we de oude Gotische wijk bekeken. Ook de kathedraal (die in de steigers stond) hebben we met een bezoek vereerd. In een zijstraatje hebben we tot slot nog een belegd stokbroodje gekocht dat we op het plein voor de kathedraal hebben opgegeten. Daarna hebben we weer de trein terug naar El Masnou genomen. Daar hebben we nog even voor twee dagen boodschappen gedaan en na het eten hebben we eigenlijk niets zinnigs meer uitgevoerd.

Donderdag 1 mei

Aangezien het vandaag Hemelvaartsdag en Dag van de Arbeid was, waren vandaag alle winkels gesloten. In Barcelona was het dan ook erg rustig op straat. Voor vandaag stond een bezoek aan Park GŁell op het programma. Dit stadspark is ontworpen door Antoni Gaudi in 1900 en is druk bezocht. Je komt er met de metro redelijk in de buurt en daarna kun je met een hele reeks roltrappen omhoog naar het park. We hebben daar eerst een uurtje rondgezworven en vervolgens zijn we te voet naar de Sagrada Familia gegaan. Deze kerk is ook ontworpen door Gaudi en de bouw ervan is begonnen in 1882. Het is een modernistisch bouwwerk dat naar verwachting pas in 2025 klaar zal zijn. De delen die al klaar zijn, zijn op sommige plaatsen nu al aan renovatie toe.
Hoewel het erg druk was bij de Sagrada Familia, zijn we toch in de rij gaan staan om binnen een kijkje te nemen.

Na het bezoek aan de kerk hebben het verder voor gezien gehouden in de stad en hebben we weer de camping opgezocht. Daar hebben we lekkere garnalen gegeten, met wokgroenten en gebakken aardappelen. Omdat we hier geen ijs kunnen krijgen of koelelementen in kunnen vriezen, hadden we woensdag diepvriesproducten gekocht. We waren alleen vergeten ze in bakjes te doen. Nu stond er dus een hele laag dooiwater in de koelbox. De vislucht hebben we de rest van de vakantie niet meer uit de koelbox gekregen.

Vrijdag 2 mei

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Montserrat. Dit is een berg op 20 kilometer van Barcelona. Op deze berg ligt een klooster van de Benedictijnen. Volgens de legende is hier in 880 een schilderij van de heilige maagd verschenen. Tegenwoordig is Montserrat een bedevaartsoord, Aangezien het klooster tegen de rotsen is gebouwd, is er boven weinig parkeergelegenheid. Daarom zijn er verschillende kabelbanen aangelegd. Ook is er een tandradtrein. Met dit treintje zijn we naar boven gegaan en daar hebben we eerst de kerk bekeken en vervolgens hebben we een lekker stukje gewandeld. Onderweg hebben we gepicknickt en toen we genoeg gezien hadden, zijn we terug gegaan naar de camping.

Zaterdag 3 mei

Aangezien het vandaag prachtig weer was, hebben we alleen boodschappen gedaan en lekker lui in de zon gezeten.

Zondag 4 mei

Vandaag onze laatste dag in Barcelona. Na een rustige start hebben we weer de trein naar de stad genomen en daar zijn we met de metro richting het voetbalstadion van Barcelona gegaan. Daar was het druk met toeristen die allemaal probeerden een glimp op te vangen van de spelers van Barcelona die net in de bus stapten. We hebben verschillende mensen in zien stappen maar herkenden alleen de coach (Rijkaard). Eigenlijk hadden we ook nog even in het stadion willen kijken maar dat kon alleen in combinatie met een bezoek aan het museum. Hier hadden we echter geen Ä13,= pp voor over. Wel hebben we even gekeken in de enorme fanshop en we hebben ons verbaasd over de absurde prijzen die gevraagd werden voor de souvenirs. Desondanks was het er enorm druk en er ging bijna niemand met lege handen naar buiten. Wij natuurlijk weer wel ....

Na het voetbalstadion hebben we ook nog maar het Olympisch stadion bezocht. Dit lag boven op heuvel MontjuÔc. Naast de wereldtentoonstelling van 1929 werden hier in 1992 de Olympische spelen gehouden. Onderweg naar boven vanaf de PlaÁa d' Espanya kwamen we langs vele fonteinen die het helaas niet deden.