Home
Luuk
Evi
Reizen
Scopias
Gastenboek

Meivakantie 2010

Woensdag 5 mei 2010

Tsja,wat doe je dan? De hele maand april is het lekker warm en zonnig weer maar op het moment dat de meivakantie nadert, dalen de temperaturen en begint het te regenen. Zelfs in het zuiden van Europa begint het weer raar te doen. Veel sneeuw en lawines in de Pyreneeën, zeer lage temperaturen in Barcelona en zes meter hoge golven in de Middellandse zee die in Cannes en Nice voor een grote puinhoop zorgen. Waar moet je dan nog naar toe?

Na het bestuderen van vele voorspellingen op internet, viel de keuze uiteindelijk op het laatste moment op het Pfälzerwald. Niet al te ver weg (330 kilometer) en toch een gebied dat bekend staat om (gemiddeld) wat hogere temperaturen.

Na weken van voorbereiding konden we vandaag dan eindelijk met onze nieuwe combinatie op pad. Dinsdagavond hadden we de vouwwagen al ingepakt en we zijn tot nu toe aangenaam verrast met de hoeveelheid bagage die we er in kwijt kunnen. We hadden zelfs nog plaats over!

Nadat Luuk gegeten had en we de laatste zaken hadden ingepakt, zijn we om kwart over tien vertrokken. De reis verliep voorspoedig maar wel in een ander tempo dan we gewend waren. Aangezien we maar 80 km per uur mogen rijden met de vouwwagen schiet het toch wat minder op. Voordeel is dan weer wel dat je ook als chauffeur tijd hebt om een beetje rond te kijken. En dan blijken er ineens toch allerlei dingen langs de weg te zien te zijn die je bij 150 kmh mist.

Na een paar tussenstops om Luuk eten te geven, kwamen we om kwart over drie aan hier in Trippstadt. We hadden de camping thuis al uitgezocht in de campingchequegids en ze hadden nog plaats voor ons. Bij de receptie werden we in het Nederlands geholpen en na het inchecken mochten we zelf een plaats uitzoeken. Aangezien Luuk nog niet erg mobiel is, kozen we voor een plaatsje aan het water. Aangezien het nog droog was hebben we op ons gemak de tent opgezet. Het was nog een beetje zoeken naar de handigste manier maar  uiteindelijk stond het hele zaakje zoals we het wilden hebben. Jammer alleen dat Tim al twee scheurtjes in het tentdoek heeft gemaakt. Ook de keuken is niet helemaal ongeschonden geïnstalleerd. We hadden de pootjes niet goed vastgedraaid dus kieperde hij ineens om. Na een keer volledig over de kop gegaan te zijn, bleef hij vlak langs de waterkant liggen.

Toen alles stond zoals we het wilden hebben, was het tijd voor het avondeten en daarna hebben we geprobeerd de tent zo warm mogelijk te krijgen met de twee kachels die we bij ons hebben. Dat is redelijk gelukt. Voor de nacht hadden we genoeg dekbedden en slaapzakken bij ons om het niet koud te krijgen. Voor Luuk hebben we het kacheltje vannacht aan laten staan.

Om een uur of tien is het begonnen met regenen en dat is het ook de hele nacht blijven doen.

 Donderdag 6 mei 2010

Aangezien we hier geen rolluiken hebben, was Luuk vanmorgen al vroeg wakker. Om kwart over zeven begon meneer al vrolijk te babbelen. Na hem nog een half uurtje bezig te hebben gehouden  was het tegen acht uur toch echt tijd voor ontbijt. Wij hadden nog broodjes van gisteren om op te eten met een lekker kopje thee. Een beetje warmte was wel aangenaam aangezien het maar vijf graden waren.

Nadat Luuk gegeten, gespeeld en geslapen had, zijn we op pad gegaan. Aangezien het nog altijd regende, zijn we eerst met de auto naar Trippstadt gereden om te kijken wat hier aan boodschappen te doen is. Er is een prima supermarkt dus hoeven we niet erg ver voor onze inkopen. Na dit oriënterende rondje zijn we verder gereden naar Kaiserslautern. Daar hebben we de auto in een parkeergarage neergezet en zijn we op zoek gegaan naar een pinautomaat. Daarna hebben we een half uurtje door de stad gezworven om vervolgens ergens een hapje te eten. Daar konden we Luuk mooi de fles geven maar meneer had niet zo veel honger. Wij gelukkig wel.

Na het eten zijn we teruggereden naar de camping. Onderweg hebben we nog boodschappen gedaan en daarna hebben we de rest van de middag binnen doorgebracht. Aangezien het de hele dag geregend heeft, hebben we nu ook kunnen zien waar nog enkele lekkages in onze tent zitten. Daar moeten we na de vakantie dus nog eens wat actie tegen ondernemen.

Na het eten is Luuk in bad geweest. In het toiletgebouw hier op het veld hebben een speciale baby badkamer met een leuk bad. Het is in de vorm van een raceauto. Luuk vond het in eerste instantie best wel leuk. Hij heeft wat zitten spelen met zijn eendje en er kon zelfs een lachje vanaf. Toen hij echter besloot op te willen staan en daarbij zijn hoofd stootte tegen de badrand, was de lol er wel vanaf. Toen kon de hele camping mee genieten van het onrecht dat hem werd aangedaan. Dat onrecht bestond eruit dat hij werd afgedroogd en aangekleed. Eenmaal schoon en droog hebben we hem snel in bed gelegd en daar bleek dat meneer bekaf was. Zonder met Bolleke gespeeld te hebben is hij in slaap gevallen.

 Vrijdag 7 mei 2010

Ook vandaag een grotendeels verregende dag. Pas in de loop van de middag was het af en toe een uurtje droog. In één van die droge periodes zijn we met Luuk in de rugzak naar het dorp gewandeld. Het is maar een korte wandeling maar de heenweg is wel helemaal bergop. In de het dorp hebben we boodschappen gedaan en daarna waren we weer net op tijd voor de volgende bui terug bij de tent. Verder hebben we vandaag niet veel uitgevoerd.

 Zaterdag 8 mei 2010

De voorspelling was dat het vandaag een mooie dag zou worden. In eerste instantie zag het er niet zo uit. Een enkel buitje, mist en zwaar bewolkt tekenen de eerste uren van de dag. Een dag die gewoontegetrouw weer om zeven uur begon. Dat is toch even wennen zo in de vakantie.

Tegen half elf werd het steeds lichter en besloten we op pad te gaan. We zijn vanaf de camping naar Johanniskreutz gewandeld. Het eerste deel van de wandeling was steil bergop. Daarna ging het voornamelijk over een brede bosweg. Bij het Johanniskreutz hebben we een lekker stuk gebak gegeten en heeft Luuk de restanten van zijn fruithapje opgegeten en een flesje melk gedronken. Daarna wilden we via een andere route terug wandelen. Helaas haperde toen de GPS een beetje. Ons ' Guide Petra System' stuurde ons eerst het verkeerde pad op. Toen we daar achter kwamen, waren we al weer een kilometertje of wat onderweg. Uiteindelijk vonden we toch de goede weg en waren we een uurtje later weer terug op de camping. Bijna drie uur hebben we gewandeld en we denken toch een kilometer of vijftien afgelegd te hebben. Een beetje spierpijn zal er morgen dus wel voelbaar zijn.

 

Na de benodigde boodschappen gedaan te hebben, werd 's avonds de barbecue aangestoken en werd er lekker vlees gegrild.

 Zondag 9 mei 2010

Een zeer wisselvallig dagje vandaag. Zonnige perioden werden afgewisseld met buien. Als je dit combineert met de etenstijden van Luuk, blijven er weinig mogelijkheden over voor uitstapjes. We hebben vandaag dan ook de meeste tijd in en om de tent doorgebracht. Tussendoor is Luuk nog even in bad geweest maar verder was het lekker lui dagje.

Maandag 10 mei 2010

Het weer blijft voorlopig nog zeer voorspelbaar. Dat kan niet gezegd worden van het slaap- en eetgedrag van Luuk. Vandaag heeft hij tot half negen geslapen en dat vonden wij wel prima. De rest van de dag heeft hij vervolgens niet zo veel meer de oogjes dicht gedaan. Resultaat was wel dat hij 's avonds zo moe was dat hij al voor half negen in bed lag.

Vanmiddag hebben we een bezoekje gebracht aan de Karlstalschlucht. Deze kloof ligt op een paar kilometer van de camping. We hebben de auto geparkeerd bij een restaurant aan het begin van de kloof en daarna hebben we een klein uurtje gewandeld. De kloof is maar vrij kort en smal maar ligt wel mooi in het bos en er loopt een leuk beekje doorheen. Ook zijn we nog omhoog gewandeld naar Burg Willenstein. De wandeling was leuk maar de ruine stelde niets voor.

 

Daarna zijn we terug gegaan naar de camping en hebben we verder niet zo veel meer gedaan.

 Dinsdag 11 mei 2010

Na Luuk zijn ochtenddutje zijn we op pad gegaan naar Annweiler. Dit is een klein dorpje dat heel mooi aan de voet van enkele hoge heuvels ligt. Op een van deze heuvels ligt Burg Trifels. Dit is een oude keizerlijke burcht die in 1602 is afgebrand. In de vorige eeuw is een deel gerestaureerd en deze restauratie wordt op dit moment voorzichtig over gedaan. We waren net een paar weken te vroeg want eind mei gaat de vernieuwde burcht open. Nu werd er dus nog over druk geknutseld. Toch zag het er best aardig uit. Vooral het uitzicht op de omgeving was schitterend.

 

 

Voordat we de burcht gingen bezoeken, hebben we eerst een kwartiertje door Annweiler gezworven. Hoewel het een leuk dorpje is, hadden we het toen wel gezien. We kunnen ons wel voorstellen dat het er in de zomer erg gezellig is op de ontelbare terrasjes. Nu was er weinig sfeer. Daarna zijn we naar de burcht gereden en hebben we daar in het restaurant eerst Luuk te eten gegeven en daarna hebben we zelf een schnitzel gegeten. Zo hadden we een goede basis om de klim naar de burcht aan te kunnen.

           

Toen we klaar waren met onze bezichtiging, zijn we terug gereden naar de camping. Dit kostte helaas wat meer tijd dan de heenweg. Er was een afslag afgesloten waardoor we zo'n 40 kilometer om moesten rijden. Terug op de camping kwam er een enorme onweersbui over ons heen. De donder vond Luuk niet zo erg. Hij had meer moeite met het geratel van de stortbui op het tentdoek.

 Woensdag 12 mei 2010

 Ook vandaag zijn we na Luuks ochtendslaapje op pad gegaan. Op het programma stond vandaag een bezoek aan Neustadt an der Weinstrasse. Het is een bekend wijndorp hier in de regio en volgens de reisgids zou het ook gewoon een leuk stadje moeten zijn. Onderweg naar Neustadt  zijn we eerst bij Schloss Hambach langs gegaan. In dit mooi gerestaureerde slot hebben we een tentoonstelling bekeken waarvan we nog steeds niet precies weten waar hij over ging. We dachten dat we entreegeld moesten betalen om het slot te bekijken maar bij nader inzien bleek dit alleen voor de tentoonstelling te zijn. Toen we alles bekeken hadden, zijn we naar Neustadt gereden. Daar hebben we de auto in een parkeergarage achter gelaten en zijn we te voet het centrum gaan verkennen. Het inderdaad een leuk stadje om eens een half uurtje door rond te lopen. Daarna hadden we het wel gezien en hebben we op de Rathausplatz wat gedronken. Daarna zijn we terug gereden naar Trippstadt. Onderweg hebben we nog boodschappen gedaan zodat we vanavond lekker konden barbecuen.

   

   

Donderdag 13 mei 2010

Deze feestelijke dag begon met een stroom aan SMSjes voor onze jarige job. Om acht uur werd ze zelfs telefonisch toegezongen. Toen ze na een toiletbezoek terug in de tent kwam, hadden Tim en Luuk de zaak versierd met ballonnen.

Het verjaardagsontbijt liep helaas uit op een teleurstelling. Aangezien op Hemelvaartsdag hier ook de bakkers gesloten zijn, moesten we het doen met het restant van het stokbrood van gisteravond. Een beetje taai door de vochtigheid van de regen maar verder nog redelijk te eten.

Na het schoonheidsslaapje van Luuk vertrokken we naar Bad Dürkheim. Ook dit is een beroemd wijnstadje. Speciaal voor de verjaardag van Petra hadden ze daar een Stadtfest georganiseerd. Eigenlijk gewoon een braderie met veel eten en drinken. Hier waren de bakkers wel open dus hebben we na een rondje door het centrum ergens een stuk gebak gegeten. Hier bleek dat Circus Luuk veel publiek trok. Ongegeneerd staarde hij mensen aan en als ze hem toelachten, lachte hij vriendelijk terug. Toen hem na zijn flesje wat speelgoed werd voorgehouden, maakte hij daar zo'n show van dat de halve zaak keek en lachte.

Toen we weer buiten kwamen, was de regen uit Trippstadt ook overgekomen naar Bad Dürkheim. We hebben nog een rondje gewandeld en net toen we terug wilden lopen naar de auto zagen we een aankondiging van het jaarlijkse 'Entenrennen'. We hadden nog vijf minuten tot de start. Gelukkig waren we vlak bij het parcours en konden we een plaatsje op de eerste rij bemachtigen. Het was een groot spektakel. Na twintig minuten wachten, kwamen de eenden dan eindelijk voorbij. Het ging in dit geval om een paar honderd plastic badeendjes die door de lokale beek dreven. Alle eenden waren geadopteerd en degene wiens gesponsorde eendje als eerste over de finishlijn kwam, won 100 euro. Uiteraard ging de rest van het inschrijfgeld naar een goed doel. Toen na een paar minuten alle eendjes voorbij waren, mochten we terug naar de auto en konden we weer een beetje op temperatuur komen. Buiten was het namelijk maar een graad of zeven.

           

Terug in de tent hebben we Luuk nog wat te eten gegeven en rond half zeven zijn we naar de Karlstalschlucht gereden om daar in een Gasthaus te gaan eten. De reerugfiletmedaillons met paddenstoelen smaakten uitstekend. Luuk heeft rustig in de kinderwagen liggen spelen en heeft uiteraard ook weer de charmeur uitgehangen. Iedereen vond het weer 'Einen süssen Jungen'. Terug in de tent bleek meneer vervolgens zo moe dat hij geen pap meer wilde eten. Gelukkig heeft hij nog wel zijn flesje melk leeg gedronken dus hopelijk heeft hij genoeg gehad om de nacht weer door te slapen.

Aangezien we de kou en de regen behoorlijk zat zijn en de voorspellingen voor de komende dagen alleen nog maar slechter zijn, hebben we besloten morgen ons hele zaakje in te pakken en naar huis te rijden. Niet dat het daar veel beter zal zijn maar in huis in ieder geval een stuk warmer en droger.

Vrijdag 14 mei 2010

Nadat Luuk ons weer rond de gebruikelijke tijd gewekt had, zijn we na het ontbijt rustig gaan opruimen. Het had 's nachts nog wat geregend dus alles was nog nat. De voorspelling was niet zo goed dat we het zinnig vonden om te wachten tot de tent droog was. We hebben dus alles nat ingepakt en zijn op ons gemak naar huis gereden. Helaas vlak voor huis nog een file die ons ruim een half uur extra reistijd kostte maar verder ging het allemaal heel voorspoedig. Thuis hebben we de bagage uit de vouwwagen gehaald en na het eten hebben we hem in de Boekend neergezet om verder te drogen. Nu nog een paar weekjes werken en dan mogen we weer op stap voor de zomervakantie. Hopelijk dan wel met wat aangenamere temperaturen.