Home
Luuk
Evi
Reizen
Scopias
Gastenboek

Zomervakantie 2010

 

Woensdag 11 augustus 2010                                                                      Ihringen

Op het moment dat de zomervakantie er voor Tim dit jaar precies voor de helft op zit, vertrokken we vanmorgen om half acht voor drie weekjes kamperen. Maandag waren de tassen al ingepakt en gisteren heeft Tim de vouwwagen  volgeladen. Net als in de meivakantie bleek dat we plaats genoeg hadden en nu de kinderwagen plaats gemaakt heeft voor een buggy hebben we zelfs in de auto plaats over. De reis verliep probleemloos. Het was niet overdreven druk op de weg dus wekonden goe d doorrijden. Onderweg natuurlijk de benodigde stops voor eten, drinken en plassen. Het weer was goed genoeg om op de parkeerplaats gewoon buiten te picknicken dus dat spaarde weer enkele dure consumpties. Kunnen we weer wat vaker op een terrasje gaan zitten :-)
Na acht uurtjes kwamen we om half vier hier in Ihringen aan. Het ligt vlak bij Breisach am Rhein en het is midden in een wijnbouwgebied. Het wordt ook wel het zonneterras van Duitsland genoemd dus we hopen dat het hier een beetje lekker warm is en dat het mooi weer wordt.
Het opzetten van de tent ging niet helemaal soepel. We kwamen er achter dat één van de stokken een beetje vreemd verbogen was. Hoe en wanneer dat gebeurd is, weten we niet maar het heeft wel invloed op de vorm van de tent. Na de vakantie maar eens kijken of het nog recht te krijgen is. Nu zelf gaan buigen leek ons niet verstandig. Zul je net zien dat het afbreekt en we de tent helemaal niet meer op kunnen zetten. Daar zitten we niet op te wachten.

Na het opzetten van de tent hebben we onze kipkerrie opgewarmd en lekker opgegeten. Nadat we Luuk uiteindelijk onder zeil hadden gekregen in zijn kleine tentje, lagen we zelf ook op tijd in bed

Donderdag 12 augustus 2010                                                                     Ihringen

Vannacht heeft het flink geregend. We hebben er niet veel van meegekregen en ook Luuk heeft gewoon door geslapen. Hij was in tegenstelling tot de meivakantie niet om zes uur al wakker maar hij sliep lekker tot half acht. Voor het ontbijt hebben we bij de receptie broodjes gehaald. Ze smaakten wel maar voor dat geld kunnen we beter naar de nabij gelegen Pennymarket rijden....
Na het ontbijt zijn we boodschappen gaan doen. Daarna hebben we niet zo veel meer gedaan. Tot één uur heeft het eigenlijk continu geregend. Daarna hebben we ook regelmatig de zon gezien. Het in de zon zitten hebben we afgewisseld met schuilen voor de verschillende buitjes die we toch nog op ons dak kregen.

Vrijdag 13 augustus 2010                                                                             Ihringen

Vanmorgen was de lucht mooi helder blauw en de temperatuur steeg al snel naar aangename hoogte. We hebben onze combinatie zo neergezet dat de zon pas vrij laat op de tent schijnt. Zo wordt het niet al heel vroeg bloedheet in de tent. Nu was dat vandaag misschien wel lekker geweest want vannacht waren het maar zo'n 9 graden. Luuk is gelukkig niet in een smurf veranderd. Hij had wel frisse armpjes en beentjes toen we hem uit zijn tentje haalden dus vanavond krijgt hij toch zijn pyama met lange mouwen aan.
Na het ontbijt hebben we de rugzakken volgeladen en zijn we met de auto naar Hinterzarten vertrokken. Onderweg kwamen er steeds meer wolken en toen we eenmaal aan de wandeling konden beginnen, was het helemaal bewolkt. Onderweg hebben we af en toe de zon gezien maar verder was het best lekker wandelweer. In Hinterzarten hebben we bij het station de auto geparkeerd en daarna zijn we te voet op weg gegaan naar de Ravennaschlucht. Voordat we de kloof in gingen, kwamen we langs allemaal boerderijen. De schlucht zelf was vrij smal en ruig. Er stroomde een riviertje doorheen en over bruggetjes en trapjes werd de waterloop gevolgd.

                    

                   

Aan het einde kwamen we in het Höllental uit. Daar hebben we bij Hofgut Sternen een stuk Schwartzwälderkirschtorte gegeten. Naast de pruimen van opa en de inhoud van een broodje heeft Luuk zich ook te goed gedaan aan de taart. De slagroom en de cakebodem konden hem wel bekoren. Verder heeft hij vol verwondering gekeken naar de verschillende koekoeksklokken die er waren opgehangen.
De terugweg was korter dan de heenweg maar wel zwaarder. De heenweg was voornamelijk bergaf; de terugreis ging alleen maar bergop. Door het Löffeltal loopt de heimatpfad Hochschwarzwald. Deze laat de wandelaar kennis maken met de cultuurgeschiedenis van de omgeving. Die bestaat in het Löffeltal uit een groot aantal watermolens met verschillende toepassing. Zo zijn er zaagmolens en touwslagerijen. We hoefden ons dus onderweg niet te vervelen.
Na ongeveer drie uur waren we weer terug bij de auto. We zijn toen weer terug gereden naar Ihringen. Onderweg hebben we nog boodschappen gedaan en Luuk heeft lekker liggen slapen. Eenmaal terug op de camping scheen nog af en toe de zon en konden we dus weer een beetje aan ons kleurtje werken. 's avonds hebben we lekker gebarbecued.

 Zaterdag 14 augustus 2010                                                                    Ihringen

Aangezien Luuk gisteravond niet veel zin had om te gaan slapen, moest hij de gemiste slaap vanmorgen inhalen. Zo konden wij ook een keer uitslapen. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar Breisach. Dit stadje aan de Rijn ligt hier zo'n zeven kilometer vandaan. Na de auto geparkeerd te hebben op de grote camperparkeerplaats aan de rand van de stad, zijn we eerst de heuvel op gewandeld die het stadje domineert. Voor dit soort expedities kunnen we in de toekomst beter de draagzak voor Luuk meenemen. Met een buggy over kasseiweggetjes en trappen een heuvel beklimmen is alleen leuk voor de passagier. Luuk heeft vrolijk zitten kletsen en lachen toen we hem de berg op zeulden. Het uitzicht was mooi maar de kerk die boven staat, stond in de steigers en was gesloten.

                   

Na ook de afdaling overleefd te hebben, hebben we het centrum bekeken. Daar waren we snel mee klaar. Het stelde niet zo heel veel voor. Wel hadden ze een apotheek zodat Petra wat hooikoortspilletjes kon halen. Sinds gisteren is ze namelijk ineens aan het niezen en snotteren. Wat er in de lucht zit weten we niet maar Petra reageert er allergisch op.

Omdat het toch al weer bijna etenstijd was, hebben we op een terrasje lekker een omelet met champignons gegeten. Luuk heeft eerst het brood opgegeten dat we erbij kregen en daarna heeft hij zich ook te goed gedaan aan de omeletten. Hij lijkt de laatste dagen wel onverzadigbaar. Het zal de buitenlucht wel zijn.
Na het eten hebben we boodschappen gedaan in een grote supermarkt en daarna zijn we terug gegaan naar de camping. Daar heeft Luuk weer twee uur geslapen en in de tussentijd konden wij nog even genieten van de laatste zonnestralen voordat de regen kwam. Intussen hebben we al een flinke onweersbui met heel veel water achter de rug en de voorspelling is dat er nog meer gaan komen vannacht. In de tent is het gelukkig droog. De natte plekken die we in de meivakantie hadden, zijn nu niet meer opgedoken. Alleen door sommige ritsen komt af en toe een beetje water naar binnen. Maar dat is alleen als het echt hard regent.

 Zondag 15 augustus 2010                                                                           Ihringen

En meer regen is er inderdaad gevallen. En niet alleen 's nachts. Op een paar droge periodes na heeft het eigenlijk de hele dag geregend. We hebben dan ook de hele dag niets anders gedaan dan gegeten, gelezen, spelletjes gedaan, geslapen en (in Luuks geval) vele rondjes door de voortent getijgerd. Daarnaast hebben we ook de speeltuin even verkend. Luuk was er nog niet helemaal aan toe. Al vond hij de glijbaan een paar keer toch wel leuk.

               

Maandag 16 augustus 2010                                                                    Ihringen

De lijn die in het weekend is ingezet, is vandaag probleemloos voortgezet. Ook vandaag heeft het bijna de hele dag geregend. Omdat het vandaag echter een feestdag was (Hiep hiep hoera, Tim 37 jaar!), hebben we toch wat activiteiten ontplooid. Vanmorgen heeft Luuk zijn kunstjes (klappen en hiep-hiep-hoera) die hij al twee weken aan het oefenen was, mogen vertonen. Het ging nog niet helemaal vlekkeloos maar de boodschap was duidelijk.
Na het ontbijt heeft Luuk eerst nog een uurtje geslapen en daarna zijn we op pad gegaan. Omdat het weer eigenlijk nergens goed voor was, besloten we een autotocht te gaan maken. We begonnen met een rondje om de Kaiserstuhl. Dat is de dominante heuvel in dit gebied en die is aan alle kanten begroeid met wijnstokken. Via allerlei smalle weggetjes kwamen we uiteindelijk bij de A5 uit. Daar zijn we onderdoor gegaan en vervolgens reden we via Waldkirch en het Simonswäldertal over de Deutsche Uhrenstraße naar Furtwangen. Van daaruit reden we naar Triberg. Daar hebben we eerst een restaurant opgezocht omdat Luuk toch wel honger begon te krijgen. Omdat we er toch zaten, hebben we zelf ook maar een hapje gegeten. Helaas lukte het de chef niet om het bestelde gerecht net zo lekker klaar te maken als hij het op de kaart had beschreven.

           

Nadat Luuk weer was bijgetankt en hij de overige gasten had vermaakt, konden we op weg naar de hoofdattractie van het dorp: de hoogste watervallen van Duitsland. In zeven etappes valt het water hier 136 meter naar beneden. Ondanks dat er een entreegeld voor gevraagd vonden we het toch de moeite waard.

               

Onder het eten was het een uur droog geweest maar tijdens het bekijken van de waterval kwam de regen weer met bakken naar beneden. Gelukkig kon Luuk mooi droog blijven onder zijn regenkap die we op de rugzak gemonteerd had. Het dakje vond hij wel leuk. Het zeiltje dat er nog overheen kwam (en al snel begon te beslaan) vond hij echter alleen maar vervelend en probeerde hij zelf weer weg te halen.

Toen we vonden dat we nat genoeg waren, zijn we terug gegaan naar de auto en zijn we aan de terugtocht begonnen. Via Furtwangen, Kalte Herberge en St. Märgen zijn we door het Glottertal gereden. Uiteindelijk heeft Petra ons nog via een creatieve route om / door Freiburg geloodst en uiteindelijk waren we om half zes weer terug op de camping. Daar heeft Petra Luuk weer bijgevuld en heeft Tim boodschappen gedaan voor het avondeten. Na het eten hebben we voorzichtig al het e.e.a. inpakt want aangezien de voorspellingen ook voor morgen niet veel goeds beloven, hebben we besloten maar verder te trekken.

 Dinsdag 17 augustus 2010                                                                          Sevrier

Geheel onverwachts is het ons vanmorgen gelukt om alles redelijk droog in te pakken. Het tentdoek was eigenlijk overal droog; alleen de plastic onderdelen waren nog nat. Toch leek het er tijdens het opruimen op dat het ieder moment weer kon beginnen met regenen. Dat gebeurde dus gelukkig niet. Aangezien we gisteren nog eigenlijk helemaal niets hadden opgeruimd, hadden we vandaag zo'n 2½ uur nodig om reisklaar te worden. We hebben ons niet buitensporig gehaast want de af te leggen afstand vandaag was maar 350 kilometer.
Om half elf vertrokken we uit Ihringen. De temperatuur was al aanzienlijk aangenamer dan de 9 graden die het gisteren tijdens ons uitstapje naar Triberg waren. In de loop van de dag steeg de temperatuur tot ruim boven de twintig graden. Ook bleef het de hele dag droog. Toch ook iets wat we al een tijdje niet meer gewend zijn :-(
Rond vier uur kwamen we hier in Sevrier aan. Het is een dorpje in de buurt van Annecy en ligt aan het gelijknamige meer van Annecy. We hadden een camping uitgezocht met uitzicht op het meer. Dat betekende dus dat het laatste stukje flink geklommen moest worden. Op de camping hadden ze nog plaats voor ons en na een oriënterend rondje kozen we een leuk plaatsje uit. Het was ons al opgevallen dat het op de camping flink modderig was. Hier had het dus ook flink geregend de afgelopen dagen. Dat was overigens ook te zien aan de overvloed aan loopgraven rond de tenten. De eerste wereldoorlog was er niets bij :-)
Dat het modderig was, bleek ook toen we de vouwwagen op zijn plaats wilden zetten. Bij het remmen merkte Tim al dat de combinatie door schoot op het gras. Toen hij vervolgens achteruit wilde zetten op de vouwwagen recht te zetten, gebeurde er niets. Alleen de voorwielen van de auto draaiden rondjes in de modder. Gelukkig verschenen er meteen behulpzame buren die eerst de vouwwagen mee op zijn plaats duwden en daarna meehielpen om de auto uit de modder te bevrijden. Wat er daarna overbleef was een flink beschadigd grasveld naast onze plaats. We achten de kans dan ook klein dat we komende week nog buren krijgen ;-)

Nadat we uit de modder los gekomen waren, mocht Tim de vouwwagen waterpas proberen te zetten. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Met de nodige zweetdruppels is het uiteindelijk gelukt maar voor de volgende vakantie moeten er toch nog wat meer plankjes ingepakt worden. Ook het afspannen van de tent kostte veel moeite op de ongelijke ondergrond. Uiteindelijk was Tim toch redelijk tevreden over het resultaat.
Terwijl papa en mama druk bezig waren met het opzetten van de tent, heeft Luuk zich vermaakt op een deken. Hij is nog steeds geen fan van gras dus blijft hij nog voornamelijk op zijn vertrouwde deken. Nadat de tent was opgezet en Luuk zijn eten op had, zijn we naar de nabijgelegen Carrefour gereden om boodschappen te doen. Daarna hebben we voor het eerst onze nieuwe Cadac Safari Chef gebruikt. Het eerste experiment was niet helemaal geslaagd. Tim had bedacht dat je op de grilplaat met de deksel erop best een diepvriespizza zou kunnen bakken. Dat bleek toch niet helemaal waar. De bodem was weliswaar krokant en ook de bovenkant was warm maar de deegranden aan de zijkant waren nog gewoon zacht. Desondanks waren de pizza's wel te eten. Of we dit echter vaker gaan doen is nog maar de vraag.

Woensdag 18 augustus 2010                                                                      Sevrier

Waar ons voor vandaag hogere temperuren en zon waren beloofd, kwamen we toch weer eens bedrogen uit. De zon hebben we nauwelijks gezien, de temperatuur kwam nauwelijks boven de twintig graden uit en meerdere regenbuitjes hebben onze tent weer weten te vinden. Desondanks hebben we toch ons geplande programma uitgevoerd. En dat bestond eruit dat we bijna niets gedaan hebben. Aangezien we Luuk na twee dagen in de auto zitten toch weer wat beweging wilden geven, heeft hij zich de hele dag in voortent uit kunnen leven. En dat heeft hij dan ook naar harte lust gedaan. Tussendoor heeft hij wel een uurtje in de rugdrager moeten zitten toen we boodschappen gingen doen. Papa en mama hadden tenslotte ook beweging nodig. Dus ging het anderhalve kilometer bergaf naar de Carrefour en daarna weer anderhalve kilometer bergop. Dat viel nog niet mee. De beloning in de vorm van lekker gegrilde garnalen maakte dat echter ruimschoots goed.

Donderdag 19 augustus 2010                                                                    Sevrier

Vandaag kregen we dan eindelijk het weer waarvan wij vinden dat we het verdienden. Veel zon en een temperatuur van rond de 25 graden. Aangezien Luuk gisteravond vroeg in bed lag, was hij vanmorgen ook al weer vroeg wakker en konden we al op tijd van het mooie weer genieten. Voor je het weet is het weer voorbij!
Nadat Petra twee machines was gedaan had, zijn we om half elf richting Annecy vertrokken. Daar hebben we anderhalf uur door het oude centrum gedwaald. Het is een leuke oude stad met veel kleine straatjes en riviertjes die door het centrum stromen. Verder stikt het er van de restaurantjes en souvenirwinkeltjes. We gaan hier dus vast nog eens terug om een hapje te eten.

               

               

Tegen een uur zijn we weer richting Sevrier vertrokken. Daar hebben we boodschappen gedaan en daarna hebben we op de camping lekker gegrilde kip met stokbrood gegeten. Na Luuk zijn schoonheidsslaapje zijn we naar het zwembad gegaan. Papa en mama vonden het water wat aan de koude kant maar Luuk heeft zich in zijn zwemband prima vermaakt. Toen hij toch wat begon te bibberen, hebben we hem in de zon maar weer laten opwarmen.

Na het zwemmen heeft hij bij de tent weer de omgeving onveilig gemaakt. Hij heeft zich vooral bezig gehouden met het verzamelen van takjes. We denken dat hij een kampvuur wil gaan maken.

 Vrijdag 20 augustus 2010                                                               Sevrier

 Blijkbaar zijn we toch niet zo lief geweest als dat we zelf dachten. In de loop van de nacht zijn de sluizen van Pluvius namelijk weer open gegaan en  een groot deel van de dag heeft het dan ook weer geregend. Wel was de temperatuur wat aangenamer dan bij eerdere regendagen. Ondanks de regen werd het toch zo'n twintig graden. Toen het rond een uur of twee helemaal droog geworden was, besloten we toch nog maar op pad te gaan. Het doel werden de grot en waterval van Seythenex. Dit dorpje ligt hier ongeveer 15 kilometer vandaan en in een nabijgelegen kloof valt wat water omlaag. Daarnaast is er een door het water uitgesleten gangenstelsel dat nu als grot wordt geëxploiteerd. Voor zeven euro pp werden we ruim een half uur rondgeleid door de mooi verlichte gangen.

       

Ondanks dat we bij de kassa de verzekering hadden gekregen dat het met een baby in een rugdrager geen probleem was (just mind your head!), bleek dit in de praktijk toch tegen te vallen. Tim hoefde nog net niet op de knieën maar zijn krachttraining voor de bovenbenen heeft hij toch wel gehad. Op een gegeven moment hebben we Luuk toch maar uit de drager gehaald want dat was toch aanzienlijk veiliger.

       

Ook het avontuurlijke klimgedeelte hebben we om dezelfde reden maar overgeslagen. Desondanks was het een leuk bezoekje.
Daarna zijn we nog omhoog gewandeld naar de top van de waterval. Aangezien intussen de zon was doorgebroken, voelde het buiten als in een tropisch regenwoud. Na de beklimming van de waterval was het dus eerst tijd voor een drankje. Zo kon Luuk ook lekker een banaantje eten. Ook met cola van papa had hij geen enkele moeite.

               

Helemaal opgefrist zijn we toen teruggereden naar Sevrier. Onderweg hebben we bij een Intermarche boodschappen gedaan en daarna hebben we op de camping lekker gebarbecued. Tot slot van de dag werd er beneden in het dorp nog een' schitterend' vuurwerk afgestoken dat we vanaf de camping goed konden zien.

 Zaterdag 21 augustus 2010                                                            Sevrier

Na de wisselvallige dag van gisteren was het vandaag echt zomer. Blauwe lucht, volop zon en een temperatuur van zo'n 30 graden.
Na het ontbijt hebben we alle benodigdheden ingepakt die we tegenwoordig mee moeten nemen als we een paar uurtjes op pad gaan en daarna zijn we naar Lovagny gereden. Het was erg druk op de weg naar Annecy dus over de twintig kilometer hebben we ruim drie kwartier gedaan. Zo kreeg Luuk wel even de tijd om een powernap te doen.
In Lovagny liggen de Gorges du Fier. Dit is een smalle kloof die helemaal uitgeslten is door het water. Hierbij zijn er in de rotsen allerlei mooie figuren geslepen. In de negentiende eeuw is door de kloof op ruim twintig meter boven het water een galerij aangelegd zodat je de kloof ook goed kunt bekijken. Hoewel het water nu toch heel diep onder ons stond, is dat blijkbaar niet altijd het geval. Op een bord werd namelijk aangegeven welke extreme waterstanden er in de loop van de tijd gemeten is en dat was toch behoorlijk indrukwekkend. Net zoals de hele kloof wel heel spectaculair was. We hebben dan ook weer veel foto's gemaakt en ook de videocamera kon weer eens flink aan de bak.

       

       

Toen we het na een uurtje wel gezien hadden, hebben we eerst Luuk wat te eten gegeven en daarna zijn we terug gereden naar de camping. Onderweg hebben we nog boodschappen gedaan voor twee dagen zodat we ook voor morgen alweer voorzien zijn.
Terug op de camping hebben we eerst een uurtje niets gedaan en lekker in de zon of de schaduw gezeten. In de zon was het bloedheet dus af en toe was de schaduw ook wel erg lekker. Later op de middag hebben we nog een duik in het zwembad genomen. Het water was nog net zo koud als donderdag maar aangezien het veel warmer was, was het beter uit te houden. Luuk heeft zich in ieder geval weer vermaakt.

 Zondag 22 augustus 2010                                                                           Sevrier

Ook vandaag was het weer schitterend weer. Ideaal weer om de bergen in te gaan. Na de gebruikelijke ochtendrituelen zijn we richting Chamonix vertrokken. Via een mooie dal zijn we naar Flumet gereden en daar zijn we afgeslagen naar de Col des Aravis. Via talloze haarspeldbochten ging het omhoog naar 1498 meter. Vanaf de top had je een mooi uitzicht op het massief van de Mont Blanc.

 Daar hebben we dus ook wat foto's van gemaakt en daarna zij we verder gereden naar ons einddoel: La Cluzas. Dit is een groot skidorp waar ook in de zomer enkele liften in gebuik zijn. Met één zo'n kabelbaan zijn we de Beauregard (1647m) op gegaan. Bij het kopen van de kaartjes heeft Luuk vol verbazing gekeken naar de luidspreker waar de stem van een mevrouw uit kwam. Onderweg in de lift heeft hij alle terugkerende gondels na gekeken.

 

Eenmaal boven, hebben we eerst op een terras wat gedronken en heeft Luuk zijn middageten genuttigd. Daarna hebben we eerst een stuk gewandeld. Na een kwartiertje hebben we een leuke picknickplek uitgezocht zodat ook wij lekker een stukje droog brood naar binnen konden werken. Daarna werd het tijd voor het echte wandelen. Na eerst boven een rondje gewandeld te hebben zodat we aan alle kanten van het uitzicht konden genieten, zijn we te voet naar La Cluzas terug gegaan. Na ruim anderhalf uur wandelen waren we weer bij de auto. Dat was precies op tijd want Luuk had het wel een beetje gehad in de draagzak. Hij was moe en wilde slapen maar dat lukte niet zo goed door het gewiebel. Toen we eenmaal weer in de auto zaten, was hij dan ook snel vertrokken naar dromenland.

Waar we op de heenweg gingen voor de toeristische route, kozen we voor de terugreis voor de snelle weg. In plaats van ruim anderhalf uur, waren we nu in iets meer dan drie kwartier terug op de camping. Onderweg was het langs het meer overal ontzettend druk. Er was geen parkeerplek langs de weg meer te vinden en overal lagen mensen langs het water. Niet vreemd bij temperaturen boven de dertig graden. Eenmaal terug op de camping hebben we niet veel meer gedaan dan eten, douchen, lezen en op tijd slapen.

Maandag 23 augustus 2010                                                                                 Sevrier

Na twee zonnige, hete dagen was het vandaag zwaar bewolkt en benauwd weer. Het zag er de hele dag uit alsof het ieder moment kon gaan regenen. Op de camping zijn echter niet meer dan een paar druppels gevallen.
Rond het middaguur hadden we toch maar besloten vandaag toch iets te gaan doen. Luuk werd met al zijn accessoires in de auto geladen en er werd koers gezet naar Albertville. Doel was niet het Olympische deel van de stad maar het antieke stadsdeel Conflans. Dit vrij kleine, ommuurde deel van de stad was leuk om een half uurtje doorheen te wandelen.

           

           

Toen hadden we alle bezienswaardigheden gezien en was het tijd om verder te gaan naar Chambéry. Eerst wilde Luuk graag gevoederd worden en als een waardig Klein Duimpje hebben we hem broodkruimeltjes gevoerd. Daarna zijn we de snelweg op gedraaid en een half uur later waren we in de oude stad van Chambéry. Deze oude provinciehoofdstad is van Romeinse oorsprong en daar is nog wel wat van terug te zien. Al na vijf minuten kon Tim terug naar de parkeergarage rennen om een paraplu te halen want de regen kwam met bakken uit de hemel. Daarna hebben we een tijdje door het centrum gezworven en bij een geschikt restaurantje hebben we vervolgens een paar lekkere biefstukken naar binnen gewerkt. Toen we verzadigd waren, en ook Luuk het wel gezien had, zijn we via het Chateau terug gelopen naar de auto. Via een door Petra bedachte, zeer creatieve, route kwamen we uiteindelijk bij de camping uit zonder de drukke weg door Annecy en langs het meer te hoeven gebruiken. Dat we daar wel wat langer over deden, vond Luuk niet erg want hij heeft ongeveer de hele weg geslapen.

       

Terwijl Petra ons hongerig jongetje te eten probeerde te geven, heeft Tim nog even boodschappen gedaan, de zijwanden van de luifel opgeruimd en daarna lekkere hamburgers gegrild. Morgen onze laatste dag hier aan het meer van Annecy.

Dinsdag 24 augustus 2010                                                                          Sevrier

Deze laatste dag hier in Annecy hebben we vooral niet te veel gedaan. Het weer was niet geweldig dus een uitstapje was toch al niet echt aan de orde. Daarbij had Luuk ook wel weer een dagje nodig om zich lekker uit te leven. Morgen moet hij tenslotte weer een dag in de auto zitten.
Tussen de buien door hebben we de luifel nog droog op kunnen ruimen en ook een groot deel van de andere zaken hebben we al ingepakt. Zo moeten we morgenvroeg wat sneller op pad kunnen zijn dan vorige week toen we uit Ihringen vertrokken.

Woensdag 25 augustus 2010                                                                      Langres

Vanmorgen vertrokken we om iets over tien uit Sevrier. Hett reisklaar maken ging na het voorbereidende werk van gisteren aanzienlijk sneller dan de vorige keer. Voor de zekerheid hebben we maar eerst de vouwwagen van de plaats geduwd voordat we de auto ervoor gereden hebben. We hadden geen zin om weer vast komen te zitten in de modder.
In tegenstelling tot gisteren was het vandaag weer wel mooi weer. De lucht was blauw en het zonnetje scheen. Ook de temperatuur was zeer aangenaam. Dat begon pas te veranderen toen we Dijon voorbij waren. Toen begonnen er steeds meer wolken te komen en daalde de temperatuur tot net boven de twintig graden. De reis van 360 kilometer verliep verder zonder noemenswaardige bijzonderheden en aangezien er eigenlijk alleen wat vakantieverkeer op de autoroute reed, schoten we lekker op. Om kwart voor drie waren we dan ook op de camping. Deze ligt een paar kilometer buiten Langres aan het Lac de Liez.

Er bleek plaats genoeg te zijn dus al snel konden we de hele zaak weer uitpakken. Toen we daar een uurtje mee bezig waren, arriveerden ook onze buren. Herman en Angelien waren om acht uur thuis vertrokken en hadden gevraagd naar een plaats in de buurt van 117 waar wij zaten. Daarop kregen ze 118 toegewezen. Nadat de tent was opgezet, konden we nog een uurtje genieten van de zon.

 Donderdag 26 augustus 2010                                                                    Langres

Het mooie weer van gisteravond zette vandaag door en na een rustig ontbijtje in de zon, hebben we vandaag dan ook niet veel uitgevoerd. Afgezien van boodschappen doen en een bezoekje aan het zwembad hebben we vooral lekker voor de tent in de zon gezeten. tegen het einde van de middag begon het helemaal te betrekken en kwam de zon nog maar af en toe tussen de wolken door. Toen hadden we de toegestane dosis zon van vandaag al lang overschreden.

               

Vanavond hebben we lekker met Herman en Angelien gebarbecued en tegen het einde van het eten begon het steeds harder te waaien en vielen ook al de eerste druppels regen. De voorspelling voor morgen is dat deze regen morgen verder wordt voortgezet.

Vrijdag 27 augustus 2010                                                                          Langres

In loop van de nacht is het flink gaan regenen en ook vanmorgen is er nog een flinke hoeveelheid water naar beneden gekomen. Pas tegen elf uur werd het lichter en stopte het met regenen. We hebben toen meteen onze spullen bij elkaar gezocht en we zijn naar Langres gereden voor een stadsbezoekje. Op de gewenste parkeerplaats bleek ineens een kermis te staan dus na een rondje om de stad kwamen we op de tweede grote, gratis parkeerplaats uit. Van daaruit kon je met een lift omhoog de stadmuur van Langres op.

Langres is een stad waarvan de oorsprong terug gaat naar het begin van onze jaartelling. Tegenwoordig is de oude stad nog steeds bijna volledig ommuurd. We zijn dan ook begonnen met een wandeling over de stadsmuren. Via verschillende torens kun je om een groot deel van het centrum heen lopen. Vanaf de muren heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.

Toen we het grootste deel van het rondje gezien hadden, zijn we de stad in  gewandeld. Daar hebben we eerst bij een Salon de Thé een stukje gebak gegeten en daarna zijn we verder gegaan met de aangegeven wandeling door het centrum. Daarbij hebben we ook de kathedraal bezocht.

       

Na drie uur rondzwerven waren we weer terug bij de auto. Daar bleek dat we over een zeer goede timing beschikken. Waar tijdens de wandeling hele donkere wolken over waren gewaaid en er maar een paar spetters regen zijn gevallen, barstte de echte bui los op het moment dat we in de auto stapten. Het bleek dan ook een hele kunst om droog de ingang van de supermarkt te bereiken. Daar hebben we boodschappen gedaan voor het avondeten en daarna hebben we de rest van de middag voor de tent doorgebracht. De zon brak regelmatig door de wolken dus was het best wel uit te houden.

Zaterdag 28 augustus 2010                                                                          Langres

Het weer van vandaag was vergelijkbaar met dat van gisteren. De zware regenbuien zijn uitgebleven maar er waren veel wolken en de temperatuur was niet erg hoog. In de ochtend hebben we niet meer gedaan dan een beetje in de zon zitten, lezen en met Luuk spelen. Rond de middag zijn we op pad gegaan naar het meer van La Vingeanne. Daar hebben we met Herman en Angelien een wandeling van zo'n acht kilometer rond het meer gemaakt. Jammer genoeg hebben we van meer zelf niet zo veel gezien aangezien het grootste deel dan de wandeling door de omliggende bossen ging. Toch was het een leuke wandeling. Langs het pad stonden op verschillende plaatsen borden met informatie over de omgeving en de dieren die er leven. Onderweg hebben we nog bij een riviertje zitten picknicken.

           

Na de wandeling hebben we boodschappen gedaan en de rest van de middag hebben we geprobeerd wat zonnestralen op te vangen. Ook zijn Petra en Angelien nog een keer met Luuk naar het zwembad geweest. Zo hoefde hij niet meer onder de douche. Herman en Tim hebben in die tijd het eten voorbereid (coquilles vooraf en dorade uit de oven als hoofdgerecht. Morgen onze laatste dag hier in Langres.

Zondag 29 augustus 2010                                                                          Langres

Na een koude nacht (9 graden) zorgde de zon er vandaag voor dat het af en toe toch aangenaam aanvoelde. In de schaduw of als de zon het liet afweten was het echter niet echt aangenaam. Desondanks hebben we vandaag genoeg zon gekregen om allemaal een beetje verbrand te zijn. We hebben dus ook vooral in de zon gezeten, gelezen en opgeruimd. De luifels zijn droog en schoon ingepakt en de meeste bagage is al ingeruimd.
Vanavond hebben we in het campingrestaurant gegeten. het menu zag er al prima uit en ook de bereiding bleek uitstekend. We hebben heerlijk gegeten. Zelfs Luuk heeft zich prima vermaakt. In een kinderstoel heeft hij uitgebreid rond gekeken, zijn broodkorstjes opgeknabbeld en bij papa en mama mee gesnoept. Morgen alweer onze laatste vakantiedag.

       

Maandag 30 augustus 2010                                                                          Blerick

Na wederom een koude nacht, liep vanmorgen om kwart over zeven de wekker af. Luuk werd ook al snel wakker dus terwijl Petra zich bezig hield met het voeden van onze vuilnisbak, heeft Tim de rest van de rommel ingepakt. Uiteindelijk werd er om negen uur afscheid genomen van opa en oma. Zij gingen verder naar zuiden, wij helaas naar huis. De terugreis verliep zeer voorspoedig. Het was koud en nat maar we schoten prima op. Mede dankzij het slechte weer werden de pauzes kort gehouden en uiteindelijk waren we om half vier thuis. Daar werd de vouwwagen leeg geruimd en toen bleek dat het voorlopig droog zou blijven, heeft Tim de vouwwagen op het grasveld laten drogen. Schoonmaken komt later wel een keer. De komende dagen zullen nog in het teken staan van opruimen en daarna moet het gewone leven weer beginnen.